A Medcsepp rendszer egy komplex mintavételi folyamatokat támogató informatikai szolgáltatás, melynek informatikai és a működtetési elemei biztosítják a megfelelő működést. Akár úgy, hogy a működtetést részben a Megbízó, vagy teljes egészében az Egészségkártya Medical Kft. látja el.

Funkciók

Érkeztetés – A páciens az időpontfoglalást (Egészségkártya vagy Call Centeren keresztül) követően a megjelenésének dokumentálása a mintavételi helyen.

Azonosítás – Az érkeztetést követően a diszpécser a páciens személyes iratainak segítségével elvégzi a páciens azonosítását.

Egészségkártya regisztráció – A diszpécser a páciens személyi adatait rögzíti az Egészségkártya rendszerébe az első megjelenése során.

Beutaló rögzítése – A páciens időponthoz rendelése után felviszi a diszpécser a beutaló adatait, vagy importálja az eBeutaló adatait.

Egészségkártya integráció – A páciens az Egészségkártya profiljának dokumentumtárában láthatja az elkészült leletet.

Előnyök

Felhő alapú – Nincs szükség helyszíni telepítésre.
Alacsony hardverigény – Csak egy böngészőre és internetkapcsolatra van szükség.
Reszponzív felület – Akár tabletes használat.
Növeli a betegelégedettséget – Az időpontfoglalással lecsökken a várakozási idő.
Erőforrás megtakarítás – Diszpécseri erőforrás szabadul fel az online foglalással és a vérvételi hely IT támogatásával (érkeztető-behívó-leletnyomtató).

Folyamatleírás

Foglalás (Call Center szolgáltatáson keresztül, vagy akár a páciens online is foglalhat időpontot saját részre.)

Napi munkalista nyomtatás (A munkanap elején lehetőség van az adott napra előjegyzett páciensekből álló munkalista generálására, majd nyomtatatására.)

Páciens regisztráció (Megérkezés után a páciens adatainak rögzítése a rendszerbe, erre csupán az első megjelenéskor van szükség.)

Egészségkártya regisztráció (A páciens regisztrációja, beleegyező nyilatkozat aláírásával, az Egészségkártya szolgáltatásra, mely keretén belül az online időpontfoglaláson kívül lehetősége nyílik az online leletmegtekintésre is.)

Beutaló rögzítése (A páciens adatainak dokumentálása után a diszpécser rögzíti a beutaló adatait vagy átemeli az eBeutaló adatait a rendszerbe és felveszi a vizsgálatkéréseket.)

Bárkód beolvasás (A vérvevőnek ez után már csak a vérvételicsöveken szereplő bárkódokat kell bevinni a rendszerbe a bárkódolvasó segítségével.)

Szállítási lista nyomtatás (Lista készíthető az adott napon megjelent páciensekről, illetve a hozzájuk tartozó bárkódú kémcsövekről, mely szintén nyomtatható.)

REFERENCIÁK

MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok
Szandaszőlős Orvosi Rendelők

Comments are closed.